Rólunk

Tisztelt Érdeklődő!


2004-ben az Oktatási Minisztérium pályázatot írt ki a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Térségi Integrált Szakképző Központok  (a továbbiakban TISZK) kialakítására, technikai feltételeinek javítására.
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint főpályázó a TISZK kialakítására konzorciumot hozott létre Mezőkövesd Város és Tiszaújváros Város Önkormányzatával, valamint a Miskolci Egyetemmel.
A pályázati kiírás szerint a TISZK működtetésére egy intézményt vagy egy nonprofit szervezetet kellett létre hozni, ez lett a MITISZK Nonprofit Kft..
 
2009-ben létrejött a MITISZK Nonprofit Kft., egy 100% önkormányzati tulajdonban lévő társaságként.
2013-ban a Miskolc Holding Zrt. 3%-os részt szerzett a MITISZK Nonprofit Kft.-ben.
2015-ben tulajdonosi szerkezetünk ismét átalakult, a Miskolc Holding Zrt. 100%-os tulajdont szerzett a névváltozáson átesett Miskolci Felnőttképző Központ Kft. v.a.-ben.

Fő tevékenységünk a felnőttképzés, amely révén elsődleges célcsoportunk a Miskolc Holding Zrt. vállalataiban dolgozó munkavállalók számára valósítunk meg különböző képzési programokat. Az OKJ-s szakképesítést adó programok mellett kompetencia alapú és nyelvi képzések megvalósításával is foglalkozunk, szem előtt tartva a megrendelő vállalat szakmai igényeit.
Ezt kiegészítve elégítjük ki a régió multinacionális vállalatainak felnőttképzési igényeit, együttműködve egészen a képzési szükséglet felmérésétől a képzési programok kidolgozásáig, valamint megvalósításáig. Jelenleg is élő kapcsolatunk van több multinacionális vállalattal, eseti képzésekre vonatkozóan vagy keretszerződés formájában.

A versenyszféra mellett az államilag támogatott munkaerő-piaci képzési pályázatok is nagy hányadát képezik tevékenységünknek. Leginkább a gépészet szakmacsoportban meghirdetett programok felé orientálódunk, de nyitottak vagyunk az egyéb szakmacsoportokra is, kiemelten az informatikai, elektronikai és logisztika ágazatokat.

A felnőttképzésen felül, támogatjuk a szakmai középfokú oktatásban részvevő tanulókat is. A jövő szakembereinek fejlődése ugyanis rendkívül fontos, ezért lehetőséget biztosítunk számukra, hogy gyakorlati oktatásuk egy részét korszerű eszközparkunkon valósítsák meg.

A képzési tevékenységen túl gépparkunk lehetőséget nyújt termelő folyamatok végrehajtására is, így a szabad kapacitás lekötésére vállalunk bérmunkát főként CNC gépeinkre, esztergálási, marási és szikraforgácsolási területen.
 
Szervezetünk mindig nyitott volt az új kihívásokra, mivel véleményünk szerint a fenntartható működés alapja a folyamatos fejlődés. Ennek érdekében keressük az új lehetőségeket és érvényesülési területeket, hogy a Miskolci Felnőttképző Központ Kft. v.a. ne csak a régió legmeghatározóbb felnőttképzője legyen, de más együttműködések révén is részt vegyen Észak-magyarország ipari fejlődésének vérkeringésében.

Miskolci Felnőttképző Központ Kft. v.a.
Ügyfélfogadás:
Hétfő – Csütörtök: 8:00 – 16:00
Péntek: 8:00 – 14:00